PTE Rektori Ösztöndíj: 100 x 100.000 ft

Kategória: Felvételi

02
júl

Július 10-ig még lehetőség van a felvételi jelentkezési sorrendek módosítására. Miért érdemes most különösen első helyen jelölni a Pécsi Tudományegyetemet?

Hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Pécsi Tudományegyetem azért, hogy az elsőéves hallgatóit támogassa.

A legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan szakon megkezdő hallgatók számára létrehozták a PTE Rektori Ösztöndíjat, melyet idén immár hagyományteremtő módon ismét meghirdetnek.

 

A PTE Rektori Ösztöndíját az első 100 legmagasabb pontszámot elért nappali tagozatos, önköltséges alap- és osztatlan szakra felvételt nyert hallgatók kapják.

Részletes kiírás: http://felveteli.pte.hu/menu/117/95

A PTE Rektori Ösztöndíj mértéke 100.000 forint, melyet az egyetem a diák költségtérítéséből ír jóvá az első tanulmányi félévben. A második félévtől a hallgatók már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak. A PTE Rektori Ösztöndíj teljes összege 10 millió forint.

 

A PTE-n ezen túl számos ösztöndíjat alapítottak, hogy a finanszírozás szempontjából megújuló magyar felsőoktatás révén megnövekedett költségek ne terheljék fokozottan a hallgatókat. http://felveteli.pte.hu/menu/95

 

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon