Felvételi pontkalkulátor

Kategória: Felvételi

18
dec

Szeretnéd tudni, mennyi felvételi ponttal számolhatsz? A Felvivel számolhatsz. Hiszen a PONTSZÁMÍTÓ KALKULÁTOR  kiszámítja a várható felvételi összpontszámodat!

A kalkulátor azzal a céllal készült, hogy a jelentkezők számára segítséget nyújtson a (várható) felvételi összpontszámuk kiszámításában. Érdemes kihasználni a felület adta lehetőségeket, és számításokat végezni, hogy bizonyos eredmény elérése (pl. egy újabb középfokú nyelvvizsga megszerzése, vagy valamely érettségi eredmény javítása) hogyan befolyásolja az elérhető összpontszámot.
Fontos: A használat során azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adják meg a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatóak ki a pontszámaik!
Figyelem! Az egyéni sajátosságok kezelésére a kalkulátor nem alkalmas. Így a külföldön szerzett eredmények megadása esetén, vagy azoknál, akik nem tanultak középiskolában idegen nyelvet, illetve nincs idegen nyelvből érettségijük, a kalkulátor nem alkalmazható! Továbbá a felsőfokú végzettségű jelentkező érettségi pontjait a felsőoktatási intézmény szabályzatában meghatározott módon, a korábbi felsőfokú tanulmányok max. 200 pontos értékelésével és annak duplázásával is meg lehet állapítani. Ebben az esetben nem kötelező a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga letétele a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára, továbbá tanulmányi pontok kiszámítására nincs lehetőség. Kérjük, amennyiben felsőfokú végzettséggel rendelkezik, forduljon további információkért a releváns felsőoktatási intézményhez, továbbá a felvételi tájékoztató intézményi meghirdetéseiben (Egyetemek, főiskolák menüpont) olvashatja, amennyiben az intézmény biztosítja ezt a lehetőséget. A részletes felvételi pontszámítási szabályok megtalálhatók a 2015. februárban induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában.

Az itt kiszámított pontszámok a megadott adatokat veszik alapul és kizárólag tájékoztató jellegűek! A mesterképzések pontszámítására a kalkulátor nem használható!

Forrás: felvi.hu

 

 

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon