FELVÉTELIVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Kategória: Felvételi

12
nov

2013. december 15-ét követően jelenik meg a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató című, az Oktatási Hivatal (OH) által szerkesztett országos kiadvány, amely tartalmazza a felvételi eljárással kapcsolatos alapvető és fontos tudnivalókat. Kérjük Önöket arra, hogy alaposan tanulmányozzák át ezt a kiadványt!

Fontos:

 • A felsőoktatásba egységes rangsorolás alapján lehet bekerülni azért, hogy a legjobban felkészült és legjobb teljesítményt nyújtó jelentkezők kezdhessék meg hallgatóként tanulmányaikat. A már oklevéllel rendelkezőknek lehetőségük van az oklevél minősítése alapján történő pontszámításra.
 • A jelentkezés kizárólag elektronikus úton (e-jelentekezés) történhet. A jelentkezéskor meg kell határozni a jelentkezések elbírálási sorrendjét, amelyet a felvételi eljárás során egy alkalommal meg lehet változtatni. A jelentkezéshez minden szükséges dokumentum másolatát és igazolást csatolni kell, a később készhez kapott igazolásokat a megadott határidőig pótolni lehet. A felvételi eljárás díja 9000.- Ft, amely három állami ösztöndíjas (és/vagy önköltséges) képzésre történő jelentkezést tesz lehetővé- Célszerű, ha kihasználják ezt a lehetőséget! (Az ennél több helyre történő jelentkezésért további összegeket kell fizetni.)
 • A jelentkezési határidő: 2014. február 15. A kar keresztféléves képzést nem indít!
 • Pontszámítás: 400+100-as pontrendszer alapján. Az oklevéllel jelentkezőkre is ez a pontszámítás vonatkozik.
 • A hozott pontok helyett tanulmányi pontokat számítanak. A számításnak azonban nincs időkorlátja.
 • A 2014-es felvételinél jogász szakon (nappali és levelező munkarendes képzésnél egyaránt) egy emeltszintű érettségi tárgy megléte kötelező!!! Nem kötelező az emelt szintű érettségi letétele annak, aki oklevéllel rendelkezik és pontszámítását az oklevél minősítése alapján kérelmezi.
  Emelt szintű érettségi tárgy lehet: történelem és magyar vagy idegen nyelvek közül: angol, francia, német, orosz, spanyol, olasz, latin.
 • A jogszabályban meghatározott felvételi minimum pontszám 240-ről 260 pontra emelkedett (többletpontok nélkül)
 • A szerzett pontok helyett az új szabályozás érettségi pontokról beszél, melyet az érettségi vizsgatárgyakból kell számítani.
 • Változatlan a kötelező többletpontok rendszere.
 • Előnyben részesítés (összesen max. 40 pont): a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és gyermekét gyes-en, gyed-en stb. gondozó jelentkező számára jár. A hátrányos helyzetű 20 többletpontot kap, a halmozottan hátrányos helyzetű további 40, a fogyatékkal élő 40, a gyes-en gyed-en lévő szintén 40 többletpontot kap.

Nyílt napok a karon:
2013. december 4. 10:30
2014. február 5. 10:30

Helye:
Pécs, 48-as tér 1.
II. emelet; Dr. Halasy-Nagy József Aula

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon