Kutatói portrék
Felvételi
A „Tudománykommunikáció a Z generációnak” elnevezésű projektben karunk oktatóval is készültek portréfilmek.

tovább olvasom
PTE Rektori Ösztöndíj: 100 x 100.000 ft
Felvételi
Július 10-ig még lehetőség van a felvételi jelentkezési sorrendek módosítására. Miért érdemes most különösen első helyen jelölni a Pécsi Tudományegyetemet?

tovább olvasom
A bizalomra is épülhet bíráskodás
Felvételi
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett állandó választott bíróság elnökét, dr. Kecskés Lászlót kérdeztük tevékenységükről, az általuk nyújtott előnyökről. A nemzetközileg ismert, a hazai jogászok, joghallgatók által becsült szakember, aki egyben a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának dékánja, 2007 óta vezeti a kamara állandó választott bíróságát, de már az új kamarai rendszer létrejötte, 1995 óta választott bíró. Ér

tovább olvasom
Közszolgálati tisztviselők továbbképzése
Felvételi
2014. szeptemberétől indul a PTE ÁJK-n a Nemzeti Közszolgálati Egyetem irányításával a közszolgálati tisztviselők új típusú (kredit-rendszerű) továbbképzése. A továbbképzés célja, hogy a tisztviselők korszerű és használható ismereteket szerezzenek a közigazgatás működéséről, funkcióiról. A képzésben a Közigazgatási Jogi, a Nemzetközi és Európai Jogi, a Munkajogi, az Alkotmányjogi, a Pénzügyi Jogi, valamint a Polgári Jogi Tanszék oktatói működnek közre.

tovább olvasom
„Legum Magister” / „Master of Laws” - A kulcs az európai jogi karrierhez
Felvételi
A PTE Állam- és Jogtudományi Kara 2014 szeptemberében angol nyelvű mesterképzést indít. Erről beszélgetett Sági Lilla a képzés vezetőjével, Drinóczi Tímea tanárnővel. Mit jelent pontosan az LL.M. képzés? Milyen speciális ismereteket lehet elsajátítani a képzés során? A jogszabály szerint a mesterfokozatot eredményező jogászképzésre épülő második jogi mesterszakon oklevelet szerzettek a „Legum Magister” vagy „Master of Laws” (rövidítve: LL. M.) cím használatára jogosultak. Az európai és nem

tovább olvasom
A jogi asszisztens képzettség az öt legjobban fizetett szakma között
Felvételi
A Pénzcentrum által készített felmérés szerint a jogi kar képzési kínálatában is szereplő jogi asszisztens (jogi felsőoktatási szakképzés) képzettséget adó szakma az egyik legjobban fizetett hazánkban.

tovább olvasom
Nyílt nap
Felvételi
Legyél egy napra egyetemista! Ismerd meg a pécsi jogi kart!

tovább olvasom
Diploma után – A frissdiplomás jogászok elhelyezkedési esélyeiről
Közélet
Nincs túlképzés jogászokból. Épp ellenkezőleg: bővíteni kell a kapacitást – állítják a szakértők. A Frissdiplomások 2012 című tanulmány szerint a leggyorsabban jogi diplomások helyezkednek el, és közöttük a legalacsonyabb munkanélküliek aránya.

tovább olvasom