Elérhető a hivatalos felvételi tájékoztató és a meghirdetett képzések
Felvételi
2013. december 21-én elindult a 2014-es általános felsőoktatási felvételi eljárás. 2014. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre és felsőoktatási szakképzésekre.

tovább olvasom
A 2014-es felvételi eljárásról és a változásokról
Felvételi
Nemzeti tudományegyetem, egyetem, főiskola, közösségi főiskola – ilyen kategóriákba osztja a legújabb felsőoktatási stratégia az állami felsőoktatási intézményeket.

tovább olvasom
FELVÉTELIVEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK
Felvételi
2013. december 15-ét követően jelenik meg a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató című, az Oktatási Hivatal (OH) által szerkesztett országos kiadvány, amely tartalmazza a felvételi eljárással kapcsolatos alapvető és fontos tudnivalókat. Kérjük Önöket arra, hogy alaposan tanulmányozzák át ezt a kiadványt!

tovább olvasom
Ponthatárok 2013
Felvételi
Elérhetőek a 2013-as ponthatárok.

tovább olvasom
Pécsi Ponthúzó Parti a Széchenyi téren a 2013. évi felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetése
Felvételi
A Pécsi Tudományegyetem és Pécs Megyei Jogú Város együttműködésében a hagyományokhoz híven július 24-én 16.00-22.00 óra között ismét megrendezik a felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének szabadtéri rendezvényét, a Ponthúzó Partit. Az érdeklődők 16 órai kezdettel a Széchenyi téren tájékozódhatnak a Pécsi Tudományegyetem képzéseiről, és a pótfelvételi eljárásról is információt gyűjthetnek. A felvételi információk átadása és

tovább olvasom
Elektronikusan zajlik a kommunikáció a felvételiben
Felvételi
Az idei felvételi eljárás ügyintézési szakaszában, illetve a ponthatárok megállapítása után is a hivatalos kommunikációs csatorna az e-mail, ezért kiemelten fontos, hogy minden jelentkező ellenőrizze a jelentkezéskor megadott e-mail címére érkező értesítéseket. A regisztrációs csomagról szóló értesítés mellett a besorolási döntésről is (kit, hová vettek fel) e-mailben kapnak tájékoztatást a jelentkezők, illetve maga a dokumentum letölthető lesz az e-felvételi felületéről. Június elejé

tovább olvasom
Diákhitel ügyintézés a kari tanulmányi osztályokon is
Felvételi
A Pécsi Tudományegyetemen 2013 áprilisától a Központi Tanulmányi Iroda mellett a kari Tanulmányi Osztályokon is van lehetőség a diákhitellel kapcsolatos ügyintézésre. A TO-kon történő ügyintézés előnye, hogy a hallgatók ugyanott vehetik igénybe a diákhitellel kapcsolatos szolgáltatásokat, ahol mindennapos tanulmányi ügyeiket is intézik.

tovább olvasom