Dékáni köszöntő

kecskes-laszlo

Szeretettel üdvözlöm Önt a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara polgárainak nevében!

Az 1923 óta Pécsett működő, 1912-ben Pozsonyban alapított jogi kar Önt is várja hallgatói körébe.

Pécsi joghallgatóként inspiráló szellemi közegben, kiemelkedően jó körülmények között folytathatja jogi és igazgatási tanulmányait, a szakma alapjainak elsajátításán túl megismerkedhet azzal az európai összevetésben is egyedülállóan sokszínű kulturális élettel, amelyet a közel kétezer éves Pécs (2010-ben Európa Kulturális Fővárosa) nyújt az itt élőknek. A tíz karral rendelkező egyetemen új kapcsolatokra és barátságokra tehet szert, tanulmányai során bekapcsolódhat több európai felsőoktatási intézmény munkájába, megismerkedhet napjaink legkorszerűbb tudományos eredményeivel.

Karunk jeles professzorai és munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Ön megfelelő egzisztenciát és szakmai sikereket biztosító képzettséget szerezzen, illetve biztosítják az Ön számára a tanulmányai eredményes befejezését célzó – az eddig megszokottaknál minden bizonnyal jóval nagyobb – erőfeszítéseihez szükséges feltételeket.

Érettségi vizsgájához és pályaválasztásához sok sikert kívánok! Őszintén bízom abban, hogy a közeli jövőben hallgatóként köszönthetem Önt karunkon!

 

 Prof. Dr. Kecskés László
dékán