A Pécsi Tudományegyetem kollégiumai közül a joghallgatókat a Szántó Kollégium és Szalay László Kollégium (UNIV) fogadja.

Szántó Kollégium

7633, Pécs Szántó-Kovács János u. 1/d

Az épületet 2011-ben teljesen felújították. A kollégiumban XXI. századi körülmények között tölthetik az egyetemisták a mindennapjaikat. Blokkos rendszer kialakításával 2×2 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként konyha, fürdő és wc áll az itt lakó 4 hallgató rendelkezésére. Buszmegállók a kollégium közelében, a FEEK és az ETK a kollégium szomszédságában található, az ÁOK és a TTK-BTK is tömegközlekedéssel, valamint gyalogosan is pár perc alatt elérhető.

Az épületben kettő akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll.

A kollégium felszereltsége:

- internet elérés szobánként
- tanulószobák
- társalgók
- konditerem


- kerékpártároló
- parkoló
- büfé
- Klub

A kollégiumba ÁJK, BTK, FEEK, KTK, TTK hallgatók jelentkezését várjuk.

Szalay László Kollégium (UNIV)

7622, Pécs Breuer Marcell sétány 2.

A kollégium a Tudásközpont és Kodály Központ között található. 2010-ben egy teljes felújítás után adták át újra a hallgatók részére. Blokkos rendszer kialakításával 2×2 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként étkező, konyha, fürdő és wc áll az itt lakó 4 hallgató rendelkezésére. Az épületben egy akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll.

A kollégium felszereltsége:

- internet elérés szobánként

- tanulószobák
- társalgók
- konditerem
- kerékpártároló
- parkoló
- étterem
A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. A jogi és közgazdaságtudományi kar, valamint a Művészeti kar és a BTK két szakja (kommunikáció, szociológia) is pár perc sétára van a kollégiumtól.

Az ÁJK, BTK, KTK, MK hallgatóinak jelentkezését várjuk ebbe a kollégiumba.

Kollégiumi férőhely igénylés

Kollégiumot bárki igényelhet, aki a PTE-re felvételt nyert, illetve az egyetemmel hallgatói jogviszonyban áll. A kollégiumi elhelyezés pályázat útján nyerhető el a tanév teljes időtartamára (10 hónap), illetve amennyiben a hallgató elmulasztotta a pályázatot benyújtani, a várólistáról való feltöltés az egész tanévben folyamatos. A pályázatokat a Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság tanulmányi és szociális alapon rangsorolja.