A Hallgatói Önkormányzat Testülete a tanév során hagyományosan az alábbi hallgatói rendezvényeket, programokat szervezi meg.

Gólyatábor

Tradicionálisan a PTE ÁJK-n minden év a “Gólytáborral” kezdődik. Ez kiváló lehetőség az újonnan érkező hallgatók számára, hogy megismerjék egymást, a Kar néhány oktatóját, felsőbb éves hallgatókat, és egy kis ízelítőt kapjanak abból, milyen is Pécsi Jogásznak, ÁJK hallgatónak lenni. Színes szakmai és szórakoztató programok várják a gólyákat, országosan is neves előadók gondoskodnak az esti partik hangulatáról.

A tábor már évek óta több mint 150 gólyának és több száz felsőévesnek nyújt felejthetetlen szórakozást mind kulturális, mind szakmai téren. Az évek során helyszín volt már Fadd-Dombori és Balatonkenese mellett Sikondafürdő is.

 Gólyabál

Októberben kerül sor a következő hagyományos rendezvényünkre, a Gólyabálra. A kiváló zene, finom ételek és a mindig patinás helyszín tökéletes keretet ad ahhoz, hogy az elsőévesek megünnepelhessék teljes jogú „ÁJK” hallgatóvá válásukat, hiszen tradicionálisan ők a gólyabál után már nem számítanak többé gólyának.

Jogász Előszilveszter

Minden év december 30-án neves fellépővel megrendezésre kerülő buli, amelyen a hallgatók együtt ünnepelhetik az év elmúlását, valamint az Új esztendő közelgő beköszöntét.

 Jogász – Közgazdász Tavaszi Fesztivál

A kari hallgatói élet talán legkiemelkedőbb rendezvénye a szomszédos Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzati Testületével közösen, tavasszal megrendezésre kerülő, több napos “Jogász–Közgazdász Tavaszi Fesztivál”. A fesztivál alatt délelőttől kezdve sport, kulturális és szakmai rendezvények sokasága áll a hallgatók rendelkezésére. A kora délutáni órák kiemelt programjai a szakmai előadások, a jogesetmegoldó-versenyek, illetve a kerekasztal-beszélgetések. Este buli várja a diákokat, rendszerint országos hírű előadókkal, fellépőkkel.

Jogász bulik

A nagyobb, kiemelkedő programokon kívül a HÖT minden szerdán ,,Jogász bulit” szervez a város kedvelt, igényes szórakozóhelyén, az Amper Klubban. A bulikon a “bejáratott” DJ-ink mellett félévente országosan is ismert DJ fellépők szórakoztatnak a PTE ÁJK HÖT jóvoltából.

A tematikus bulik (Traffic Lights Party, Lakat Party, Retro Buli, Halloween Party, Gólya Est, Nyitó és Záróbulik, Bátrak Bulija, stb.) mellett hallgatói együttesek fellépése, hihetetlen italakciók és több száz másik joghallgató várja a szórakozni vágyókat kedd esténként 10-től.

 Kirándulások, egyéb kulturális és szakmai rendezvények

A HÖT minden évben támogat és szervez több tanulmányi, illetve szabadidős külföldi kirándulást is, amelyeket ennek köszönhetően kiemelkedően kedvező áron vehetnek igénybe a hallgatók. Az utóbbi években így jártunk Prágában, Párizsban és Rómában is. Ezen kívül a Testület a szemináriumi, tudományos diákköri kirándulásokat is kiemelten támogatja.

Hallgatói Önkormányzatunk félévente szervez borkóstolót Villányba és a környék borvidékeire, továbbá főzőversenyeket, illetve Halloween alkalmából tökfaragó versenyt. Évek óta nagy érdeklődésre tart számot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet megtekintésére lehetőségét biztosító szakmai kirándulás. A hallgatóknak rendszeresen tárgyaláslátogatást is szervezünk. Hagyományos februári program a harmadéves joghallgatók Felező Szakestje, ahol a tanulmányaik felénél tartó évfolyam ünnepelheti meg e jeles alkalmat.

A Hallgatói Önkormányzati Testület a hallgatói érdekképviselet mellett számos egyéb szolgáltatást is nyújt annak érdekében, hogy minél könnyebbé tegye a hallgatóknak a tanulmányi ügyeik intézését, és minél színesebbé, tartalmasabbá a hallgatói életet. A HÖT iroda ajtaja mindig nyitva áll a hallgatók előtt.