Az Erasmus program az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás oktatási keretprogramjának legsikeresebb alprogramja, amelynek keretén belül lehetőség nyílik a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányi és szakmai gyakorlati célú nemzetközi mobilitására. A Karon Erasmus ösztöndíjban részesülő hallgatók a havi ösztöndíjuk mellett kérelem alapján, szociális kiegészítő támogatásban részesülhetnek.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, illetve a Hallgatói Önkormányzat Testületének honlapjáról a hallgatók értesülhetnek a különböző pályázati felhívásokról, úgy mint

  • ösztöndíjak, tanulmányi pályázati felhívások
  • szakmai gyakorlati felhívások
  • karrier (álláspályázatok)

Kari pályázati és karrier felhívások >>

E pályázatok között találhatóak olyan tanulmányi pályázati felhívások is, amelyek a legjobb pályamunkákat tárgy vagy pénzjutalommal díjazzák, vagy amelyek fizetett gyakornoki helyekről tájékoztatnak.

A hallgatóinknak szóló különböző pályázati felhívásokat azért is ajánljuk figyelmébe, mert az egyetemről nem vezet „egyenes út” a jogászi pályára. A szorgalom, a tanulás, a tudás, az elhivatottság és jó retorikai képesség, készség mellett fontos az is, hogy a hallgatók egyetemi tanulmányaik teljesítése mellett már az egyetemi évek alatt is képezzék magukat (nyelvek, szakmai gyakorlat, tudományos tevékenység, külföldi tanulmányok).